lauantai 20. maaliskuuta 2010

Sytykeruusut


Aikani kuluksi, perjantai-illan iloksi, surffailin blogimaailmassa. Sattumalta eksyin tänne. Löysin sieltä ihania ruusuja! Ruusuja, jotka palaessaan sytyttävät tehokkaasti takkatulen/nuotion, ollen käyttäjälleen oiva sytytysapu. Innostuin tästä kestävän kehityksen ideasta niin, että pitihän niiden tekemistä itsekin kokeilla. Ja väkertäminen kannatti! Hyvien ohjeiden avulla tekeminen oli tosi helppoa ja mikä parasta, tulostakin syntyi nopeasti. Itse en ole vielä ehtinyt ruusuja testaamaan, sillä ensimmäisen "valmistuserän" jaoin ystävien ja sukulaisten iloksi. Tästä lähtien meillä taidetaan kuitenkin syödä paljon kananmunia...sillä pitäähän ruusujen toimivuutta kokeilla myös omassa takassa.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Lankoja...


tuliaisina lomamatkalta. Tutun turvalliseen väriin ihastuin ja olin heti myyty!

Jälleen kotona...


...mielessä meri ja monta muuta mukavaa matkamuistoa Azoreilta. Tutustuimme vehreän vihreään Sao Miguelin saareen patikkaretkillä ja näkymät olivat todella upeat. Maisemien ohella valo antoi minulle paljon kaivattua lisäenergiaa. Sääolot saarella olivat melko nopeasti vaihtelevat. Sadepäivän pelastus olivatkin matkalaukkuun pakatut kutimet. Alulle laitoin helppotekoisen huivin, joka neulotaan sileällä neuleella (Novita Kevät 2010). Lankana Novitan kirjavan ruskea Puro batik, jossa värit virtaavat houkuttelevina. 


sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Loma...


...ainahan se(kin) on mielessä. Talven pimeiden kuukausien jälkeen valohoito on paikallaan. Tällä kertaa matkakuumeeseen tuo helpotusta Azorit, Portugalin saaristo, Atlantilla valtamerellä. Kuulopuheiden mukaan matkakohteemme on paratiisi niille, jotka pitävät luonnosta. Matkalaukkuun pakkasin mukaan puikot ja Puro Batik -lankaa. Ihan vain siltä varalta, jos tulee tarve "tikuttaa"...

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Villinä villaan




Avoimin ajatuksin astelin opettelemaan tuhansien vuosien takaa periytyvää kädentaitoa, huovuttamista. Huovutustekniikoihin minua perehdytti ihanainen Merja. Tekeminen oli rentouttavaa, luovaa ja hirmuisen hauskaa. Aika vierähti vauhdilla mahtavan mukavassa huovutusseurassa. Huopatalkoiden jälkeen jokaisella oli jotakin kotiin viemistä, päällimmäisenä ajatus siitä, että huovuttaminen ei ole hätäisten harrastus.

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Baktus





Ranteenlämmittimet saavat kaverikseen baktuksen, joka on jo teon alla. Näissä molemmissa töissä olen käyttänyt freedom spirit -force (nro 503) lankaa. Se tuntuu mukavalta käsissä, eikä neulominen maistu työltä.

Pientä kivaa puikoilla



Tällä hetkellä neulominen on minulle ykkösjuttu. Viimeksi puikoilta valmistuivat ranteenlämmittimet Ullan ohjetta oman maun mukaiseksi muunnellen.

Hetki käsillä

En oikein muista, milloin opin neulomaan. Jo pienenä tyttönä pitelin puikkoja käsissäni. Matkin innokkaasti äitiäni, joka neuloi sukkia ja lapasia taitavin ottein. Minä olin silloin onnellinen siitä, että sain siinä hänen rinnallaan siirrellä silmukoita puikolta toiselle.

Iän myötä ovat omatkin taitoni karttuneet. Tänä päivänä käsissäni pysyvät niin puikot, koukku kuin villahahtuvatkin. Kaikenlaiset kädentyöt, näpertäminen ja näprääminen, kiinnostavat minua ja se pienen tytön innokkuus tekemiseen on säilynyt yhä. Minä nautin kädentöistä, toivottavasti sinäkin viihdyt hetken tekemisieni äärellä.